Actuacions significatives

De les paraules als fets: una mostra del que fem en favor de la sostenibilitat

16 DE JUNY

Dia Mundial de les Tortugues Marines

Contribuïm a la protecció de la fauna i els ecosistemes marins

Política de sostenibilitat

El resultat del nostre compromís

El compromís d'Ercros amb la protecció del medi ambient i la reparació de possibles danys causats, i la seva adhesió a aliances voluntàries d'aplicació de bones pràctiques es plasma en cadascuna de les accions adoptades per la companyia. A continuació et presentem alguns exemples de les nostres actuacions en favor del medi ambient.

Decàleg de bones pràctiques OCS a Vila-seca II (operation clean sweep)
Decàleg de bones pràctiques OCS a Vila-seca II
Presentació de l'hidrogen verd a Expoebre Tortosa
Presentació de l'hidrogen verd a Expoebre Tortosa
Muntatge fotogràfic per a la nota de premsa de bioplàstics CESIC
Estudi de la degradació dels bioplàstics a la muntanya
El director de la fàbrica a Sabiñánigo, Luis Gállego, en l'acte de la signatura del compromís d'Ercros amb la iniciativa GetHyGA.
Compromesos amb l'hidrogen verd d'Aragó

Algunes de les actuacions que duem a terme per a protegir l'entorn

Control de suelos de la fábrica de Flix

La remediació de Flix

Procedim al sanejament o regeneració dels sòls i entorns afectats per l'activitat històrica de les nostres fàbriques.

Planta de tratamiento de aguas residuales de la fábrica de Flix

Controlem les emissions, els abocaments i els sorolls

Disposem de plantes de tractament d'aigües residuals; de sistemes de filtrat i d'abatiment d'emissions; i de tancaments en els focus d'emissió acústica i silenciadors en equips. També tenim un sistema de control i seguiment en línia per a actuar en el moment en què es produeixi qualsevol desviament de les condicions òptimes.

Exemples d'accions per a protegir la biodiversitat

Canales y observatorio de la Reserva Natural de Sebes

Col·laborem amb l'Espai Natural de Sebes

Pertanyem al patronat de l'Espai Natural de Sebes, un entorn que està situat enfront de la fàbrica de Flix i que forma part Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN).

Ercros i l'Ajuntament de Flix renoven periòdicament l'acord de col·laboració pel qual confirmem la nostra adhesió al pla i reforcem el nostre compromís amb el consistori en matèria de responsabilitat social.

Fabrica Cardona

Restaurem el paisatge de Cardona

Hem posat en marxa un projecte de restauració i protecció de la Vall Salina de Cardona -un paratge que també està inclòs en el PEIN- mitjançant la reforestació dels espais que han quedat lliures en finalitzar l'extracció de sal d'un runam format per la mineria de la potassa.

Filtre per evitar la pèrdua microplàstics

Controlem les pèrdues de microplàstics

Les nostres instal·lacions de Monzón i Vila-seca II disposen d'un sistema per a recollir les pèrdues accidentals de microresidus de plàstic, amb la finalitat d'evitar que vagin a parar al sòl i al mitjà aquàtic.

Ambdues fàbriques han superat l'auditoria d'Operation Clean Sweep (OCS), un compromís voluntari d'àmbit mundial de la indústria dels plàstics que persegueix l'objectiu de zero pèrdues de pèl·lets i que acredita a les empreses certificades el compliment de les regulacions sobre micro plàstics.

 Ercros firma un acuerdo con la Fundación para la Conservación y Recuperación de Animales Marinos

Col·laborem amb el Centre de Recuperació d'Animals Marins

Tenim un acord de col·laboració amb la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) pel qual li subministra derivats del clor per al manteniment dels aquaris on es recuperen les tortugues marines. D'aquesta manera, contribuïm a la protecció de la fauna i dels ecosistemes marins.